Honda HR-V e:HEV ontworpen voor rijplezier

12-10-2023 - Autobedrijf Rotor

HR-VHybride

Als je weten wilt wat welke verbeteringen de nieuwe generatie Honda HR-V biedt, kijk dan onder de motorkap. De standaard ‘e:HEV’ hybride aandrijflijn en de verbeteringen aan chassis en ophanging geven het rijgedrag van de compacte SUV dynamiek en bieden meer comfort aan de inzittenden.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Steeds weer elk element afstemmen op de rest, gevolgd door opnieuw testen welke invloed het component heeft op de totale rijervaring. Dat was de belangrijkste opdracht voor de Honda-ingenieurs tijdens de vernieuwing van de Honda HR-V. Nu is het werk gedaan en introduceert het Japanse merk algauw de nieuwe, derde generatie van de compacte SUV cross-over. Deze is – ten opzichte van de eerdere generaties – dynamischer van karakter, responsiever op de input van de autorijder en comfortabeler voor de inzittenden.

Hybride e:HEV-aandrijflijn

Standaard heeft de HR-V voortaan de hybride e:HEV-aandrijflijn die we al kennen uit de Honda Jazz, al is ‘ie speciaal voor de HR-V herzien. Samen leveren de brandstof- en elektromotor maximaal 96 kW / 131 pk vermogen en 252 Nm  koppel. Je rijdt in de HRV e:HEV met een eCVT-automaat, een elektronische Continu Variabele Transmissie.

‘Ontworpen voor rijplezier’

Honda heeft voor de HR-V meer onderdelen van het platform voor compacte auto’s aangepast. We noemen de ophanging, stuurinrichting en remmen. ‘Ontworpen voor rijplezier’, zo vat het merk de verbeteringen samen. Want de gloednieuwe HR-V reageert beter op hoe je als rijder de pedalen intrapt en aan het stuur draait. De SUV – met lange wielbasis – heeft een stabiel en voorspelbaar rijgedrag gekregen. Ook is ‘ie veiliger, onder meer dankzij de stijvere carrosserie.

Het comfort van de inzittenden is eveneens verbeterd. Dat merk je bijvoorbeeld aan de afgenomen trillingen en het ergonomisch gepositioneerder rempedaal. Oneffenheden in het wegdek worden beter geabsorbeerd dan bij de vorige generaties HR-V. Het totale gewicht van de auto is afgenomen. Je merkt: steeds weer elk element herzien en testen heeft een positief resultaat gehad op het geheel.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Lees verder: